Partea a doua de la elucubratii si prima din altceva

Am terminat de vizionat primul sezon (probabil ca e singurul de fapt). S-a terminat cu mult pre mult happy end incat sa mai continue. Pacat. Un serial interesant. Puteau sa il faca sa se termine melodramatic. Ar fi fost diferit. Dar, logic, este un serial american deci se termina cu un cliseu: eroul fuge cu iubita altuia pentru ca realizeaza ca sunt amnadoi indragostiti unul de celalalt si mai au si o fata de 12-13 ani impreuna. Nu ati inteles nimic? Nici eu. Cel mai mult m-a intrigat faptul ca omul nu isi spala masina. Si tot serialul circula cu masina cu farul din drapta spart. La dracu, e un Porsche. Puteau macar la sfarsit sa o spele. Macar sa fie totul cu balonase, norisori roz si petale de trandafir. Si rochii de mireasa. Americanii…stau si ma intreb daca ideile principale ale unor filme si seriale geniale sunt ale lor sau ei doar pun finalul si reusesc prin asta sa strice tot.

M-am intrebat ani de zile…daca Luke accepta sa treaca de partea intunecata a fortei, oare ce s-ar fi ales de univers? Asta chiar era o idee cu care puteai sa jonglezi. Oare universul s-ar mai fi putut echilibra? Sau s-ar fi dus totul de rapa? Sau daca Data ramanea de partea lui Lore…nici nu pot sa ma gandesc la ceva atat de infiorator. Si, cum lucrurile se petreceau cam in acelasi timp (dar in parti diferite ale universului din ce mi-am putut da seama) oare ce s-ar fi intamplat cand se intalneau imperiul condus de Data+Lore si cel condus de Darth Vader&Son? Oare in momentul acela ar fi reaparut la viata Leeloo pentru a readuce echilibrul? Sau doar Bruce Willis (si el era de ajuns).
Cred ca totusi echilibrul ar fi fost mentinut de cea de-a 2-a fundatie, care ar fi avut 2 centre de unde coordona umanitatea si veghea asupra ei asa cum un parinte vegheaza asupra copiilor.

Doamne, cred ca am baut prea mult…a, nu…nu am baut deloc…sa tin minte nici sa nu fac asta…cine stie ce idei imi mai vin.

Oricum, stiu ca oricare dintre scenarii ar fi fost plauzibile, insa sfarsitul lor probabil ar fi fost elaborat tot de americani (la naiba, doar Hollywoodul este Cetatea Eterna a filmelor comerciale, nu si atunci totul s-ar fi terminat cu un “… and they lived happily ever after !”

“ARE WE THERE YET ?!?”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: