Peste la cuptor

Ingrediente:
2 pesti (crap, platica, pastrav – 1,5 kg amandoi)
1 kg rosii
1/2 kg ceapa
1 sticla de vin alb
1/4 l ulei
boabe de mustar
boabe de piper
piper macinat
sare
maghiran

Pestii se curata de solzi, maruntaie si cap, se spala si se impaneaza cu slaninuta afumata si catei de usturoi taiati pe lung (sa iasa bine aroma in peste). Se alege o tava destul de mare incat pestele sa nu stea inghesuit. Se aseaza un pat de rosii taiate felii (cat mai inghesuit). Pe deasupra se mai aseaza inca un pat de ceapa taiata felii subtiri (2-3 mm). Se aseaza pestii in tava si in burta se aseaza felii subtiri de rosii si ceapa si cateva frunze uscate de dafin.
Se face un amestec din vin, ulei, boabe de piper, boabe de mustar, sare, piper macinat, maghiran si se toarna in tava. Cantitatea de sos trebuie sa fie de ajuns pentru a acoperi straturile de baza din tava. Peste peste se pun cateva felii subtiri de lamaie.
Se introduce tava la cuptor la foc mediu si se lasa circa 3.5 ore, avand grija ca din 30 in 30 de minute sa se stropeasca pestele cu sosul din tava. Se considera ca este gata cand sosul devine consistent.
Se serveste cu cartofi natur.

Nota: Pentru un sos un pic dulceag folositi vin demidulce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: