Fara titlu

Oare de ce e deprimant in halul asta sfarsitul de concediu? Dupa ce ai stat ca porcu 2 saptamani pe plaja si prin mare curata si ai fost bucuros ca ai gasit zone cu liniste si fara aglomeratie (thanks for the tommy-gun my friend) te intorci in rahatul asta de bucuresti cu cretinii lui, cu praful si caldura lui, cu cretinii lui (nu ma repet, doar ca sunt multi) si iti doresti sa iti gasesti un post de barman pe malul marii sa poti sa stai acolo macar cateva luni pe an daca nu esti chiar destept sa pleci in tarile calde si sa fie sezonul de 12 luni😀. Vise taica, vise.

O fo frumos la mare, chiar daca si acolo sunt multi jmecherasi cu doi de jm, multi cocalari, multe preturi umflate la care e posibil sa te arzi, mult praf (dar macar asta are un gust sarat si imprastie un iz de alge si peste). A fost un concediu reusit, am invatat multe (cum ar fi sa nu pun cearceaful pe nisip fin atunci cand bate vantul tare), am gasit nishte restaurante interesante, am regasit altele pe care le stiam si sunt la fel de interesante.

“La Scoica” din Constanta ramane punct de referinta pentru cei care vor sa manance mult, bun si destul de ieftin. Iar deserturile lor sunt dementiale, atat banana split-ul, cat si “A La Scoica desert” (care de fapt e un papanas bine crescut, furajat cu inghetata de vanilie si ciocolata si ascuns cu totul sub un munte de frisca). La freshul de portocale inca suntem in dezbateri daca era natural sau era un piculet indulcit cu nishte apa proaspata de izvor.

La “Beirut”, restaurant cu specific arabesc tot in Constanta am avut parte de surprize placute. Mancare extraordinar de buna, atmosfera placuta, ospataritele erau numai un zambet si se vedea ca vor sa ne simtim bine, pe scurt…excelent. Si trebuie sa enumar bunatatile care erau facute ca la carte: fatush, tabuleh, humus cu snobar, lebne, basterma, mutabal (facut mai bine decat acasa) si bineinteles pentru amatorii de carnuri crude de animale moarte, kebe si habra carora le mai trebuiau nishte condimente dar care s-au putut manca usor si pe care le recomand tuturor sa le manance in combinatie cu lebne cu usturoi. Iar cireasa de pe tort a fost data bineinteles de crema de lapte cu miere si fistic sfaramat aflata si in cashta si in calamanjaru si de care unii dintre noi s-au declarat indragostiti de-a dreptul.

“Mamaia” zisa si “tarlaua lui Mazare” e tot cam de rahat ca de obicei. Aglomeratie, masini scumpe, rable, politisti, fitze, ochelari de soare la 10 seara, maieuri albe asortate cu cruci de aur si lanturi din acelasi material, tzantari, gandaci. Telegondola este un cosmar pentru cei cu rau de inaltime.

Si restul..in alta zi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: