Caracterele româneşti

O campanie foarte interesantă. “Noi scriem româneşte”. Un căcat de pagina web. Probabil creată de inculţi care nu au ce face pe acasă.
Să vă zic de ce mă enervează. Promovează porcăria de scris românesc existent în cadrul Windows XP. O cretinătate care îţi schimbă “z” cu “y” şi te face să cauţi disperat mai apoi următoarele caractere: “[“, “]”, “\”, “;”, “‚”.
Băi, sunt chiar enervante chestiile astea. Ok, eu încerc să scriu cu diacritice pentru că am găsit (sincer, nu îmi aduc aminte unde anume, cred ca pe blogul lui Maddy) un link către o pagină foarte interesantă: http://www.secarica.ro.
No, bun. Aici găseşti câteva drivere pentru implementarea caracterelor româneşti pentru diferite versiuni de OS-uri. Găseşti de asemenea un patch (numic petic de ei) care permite folosirea aceloraşi caractere şi in Yahoo. Pentru împătimiţi.
Omul ăsta a făcut mult mai multe decât cei de la “Noi scriem româneşte”, dar nu beneficiază de publicitate destul de puternică.

Încercaţi să folosiţi, sau măcar încercaţi lucrul ăsta, pentru că până vor exista taastaturi CU caractere româneşti pe ele va mai trece mult timp încă. Mai pun o dată linkul, pentru accesibilitate http://www.secarica.ro

Advertisements
1 comment
  1. ”tastaturi cu caractere romanesti”
    nu cred –
    Dar o sa le trecem p-astea la categoria ”neologisme” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: