Omletă hipercalorică

Ingrediente:

3 ouă
50g slăninuţă afumată
50 g brânză cu mucegai (albastru sau alb – ţine de gustul fiecăruia)
2-3 feliuţe de kaiser sau bacon tăiate foarte subţire
pătrunjel tăiat mărunt
o roşie tăiată felii subţiri

Se taie slăninuţa felii lungi şi subţiri. Este de preferat să aibă şi câteva fâşii de carne şunculiţa. Se pune în tigaie şi se lasă la foc mic de tot până se topeşte o bună parte din ea. În momentul ăsta se pun langă ea feliile de kaiser sau bacon şi se lasă la prăjit 3-4 minute, până când slăninuţa a capătat o culoare arămie.
Între timp, se bat bine ouăle împreună cu brânza fărâmiţată bine până se omogenizează.
Se toarnă ouăle în tigaie şi se lasă la foc mic, cu un capac deasupra. După circa 5 minute se aşează feliile de roşie pe deasupra, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi se mai lasă încă 5 minute cu capacul deasupra la foc mic.
Se scoate pe o farfurie întinsă, se pune pe deasupra smântână, proaspăt scoasă din frigider şi se serveşte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: