AutoCAD 2010 hints

Folosesc de ceva timp Autocad 2010. În prima zi am înjurat mai mult decât într-o săptămână grea din cauza modificărilor pe care le-a adus la interfață. Nu au modificat prea mult în versiunile de demult și s-au trezit abia acum.
După ce nervii inițiali s-au mai estompat, am încercat să îl aduc pe Calea cea dreaptă și să îl fac să semene cu ceea ce îmi doresc eu (nu, nu pot instala o versiune mai veche, pentru că firma la care lucrez a cumpărat licențe pentru așa ceva)(asta cu schimbatul e cam ce fac femeile când găsesc bărbatul perfect – se chinuie toată viața să îl schimbe)(rahat, am început cu paranteze peste paranteze, trebuie să scot din Reader tot felul de bloguri de gen).

Primul lucru când am deschis Autocadul am selectat un alt workspace (tabul de selectie este în dreapta jos). Folosind workspace-ul “AutoCAD Classic” se aduce interfața la o versiune mult mai prietenoasă pentru cei care sunt obișnuiți mai degrabă cu “old school style”. Mai apoi, se dă click dreapta pe iconițele din stânga jos (în dreapta coordonatelor) și se debifează opțiunea “use icons”. Al treilea pas a fost să setez variabila LAYERDLGMODE la valoarea 0, pentru a avea căsuța de dialog veche a layerelor.
Încă nu am reușit să schimb tema pe care o folosește Autocad-ul, dar poate că nu este timpul pierdut (nu, când mă refer la schimbatul temei nu mă refer la modificarea banala de aschimba din “light” în “dark”, ci de a face programul cu totul să preia tema obișnuită a Windows-ului.

P.S. Am Windows Vista Business pe 32 de biți, AutoCAD 2010 și merg perfect, aviz amatorilor. Încă nu l-am testat pe Windows 7, dar dacă știe cineva, sunt tare curios.

Advertisements
6 comments
 1. octavian said:

  am windows 7 ultimate si functioneaza perfect autoCAD 2010

 2. Capitanu said:

  Mulțam fain, Octavian, e bine de știut 🙂

 3. costizapp said:

  Heloo!

  Am si io o mica mare problema cu instalarea programului Autocad 2010. La incercarea de a-mi instala acest program in Pc-u i-mi da o eroare care-mi spune caa programul autocad 2010 nu poate fi instalat pe sistemul de operare windows 7.
  Va rog sa i-mi spune-ti si mie daca nu cumva am luat eu o versiune incompatibila sau daca exista vre-o versiune anume pt windows 7 ca eu incaruntesc de nervi ca nu pot sa-l instalez.
  Multumesc frumos celor care vor incerca sa ma dumireasca si pe mine .

 4. Verifică să fie ambele soft-uri (atât Autocadul cât și Windowsul) pe aceeași platformă (32 sau 64 de biți). Nu poți instala pe Windows pe 64 de biți Autocadul pe 32 de biți. De asemenea, la apariția lui Windows XP era o problemă la instalarea versiunilor “sparte” de Autocad pe acesta. Este posibil să fie aceeași problemă și în cazul Windows 7.
  Nu știu dacă ceea ce am scris mai sus te ajută, dar ai un punct de pornire.

 5. fidias said:

  uite alt roman batut de soarta cu autocadul asta. Eu injur de un sfert de ora si ii blestem cu falimentul cand am vazut balariile din noua versiune. Mai mult de asta m-am enervat atat de tare ca am dat cu pumnul in laptop si abia mai merge spacebarul.

  Cum spuneam si in cautarea dupa google care m-a adus aici, ue autocad!

 6. Mosuche said:

  buna!Si eu lucrez de ieri pe acad 2010,si m-am saturat ce-i drept…mi-e dor de 2007 pe care il aveam inainte,dar ma rog.Vroiam sa te intreb cum pot adauga layere noi..Ma poti ajuta si pe mine?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: