București, te iubesc !

Cum să nu iubești un oraș atât de frumos ca Bucureștiul? Când pleci de la muncă și treci pe șoseaua de centură, poți simți cu drag aromele lui. Intersecțiile cu DN 2 si DJ 200 (Afumați, respectiv Ștefănești) sunt pline de praf și în continuu aglomerate. E superb. Pe la intersecția cu DN3, mirosul de căcat este predominant (încă 2 luni și se va răspândi mirosul cam toată zona centurii). Cum treci de Cernica, dai de balta râul Colentina, al cărui miros îți sugerează bălțile stătute și pline de cadavre din vremea ciumei.

În schimb, intri pe cheiul Dâmboviței și o miasmă de baltă puturoasă te trăznește din partea stângă, unde poți observa o gramadă de copii și tineri care se scaldă în Dâmbovița cea frumos curgătoare (ca apa din WC) și limpede ca braga, dar de sute de ori mai mâloasă. Se pare că ei sunt primii care îmbrățișează cu drag ideile lui Oprescu (plaje pe malul Dâmboviței, dușuri pe străzi)(între noi fie vorba, “idei” e prea mult spus pentru flatulențele pe care dragul nostru primar le emite prin gură; sperăm că din creier).

Când traversezi cartierele din Vitan și Sălăjan, de cele mai multe ori trebuie să faci asta cu geamul mașinii inchis și aerul pornit pe recirculare, altfel mirosul de canalizare prost întreținută și căcați dezintegrați îți vor conștientiza faptul că Bacovia ar fi avut subiect pentru mii de poezii.

De asemenea, nu încercați să o luați pe Fundeni sau prin Colentina-Obor. Vă veți blestema zilele din cauza traficului.

Dom’doctor, vreau să vă văd pe dvs că faceți baie în Dâmbovița primul.

Vă implor, pe cei care iubiți Bucureștiul, luați-l și puneți-l bine. Undeva ascuns spre păstrare veșnică, dar puneți-i vă rog și semnele astea pe cutie:

Advertisements
2 comments
  1. drJohn said:

    Mah, cateodata mi se pare ca a trai intr-un orasel de provincie obscur poate fi de-a dreptul luxos! 🙂

  2. Nu știu cât de luxos ar fi, în orice caz însă, e de-a dreptul relaxant să stai într-un orășel de provincie 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: