Mâncare de spanac (ștevie) cu pastramă de oaie

300 gr pastramă de oaie
1 kg spanac (ștevie)
1 cutie roșii tocate
1 cana suc de roșii
4 linguri orez
4 cepe
4 linguri ulei de masline

Se pune o cratiță cu apă și sare să dea în clocot. Spanacul (ștevia) se curăță, se spală, se pune în apă clocotită aproximativ 5 minute și apoi se scurge.
Se toacă ceapa și se pune într-o cratiță la călit împreună cu orezul în uleiul de măsline. Se lasă la foc mic până când ceapa devine transparentă și orezul ușor auriu.
Se adaugă spanacul (ștevia) scurs și tocat puțin, roșiile tocate, sucul de roșii și se lasă până fierbe orezul.
Între timp, se taie pastrama de oaie (spălată nițel să scape de sare) în cubulețe mici, se aruncă într-o tigaie (fără ulei dacă e teflon), se pune capacul și se lasă până când e gata.
Când orezul a fiert, se adaugă pastrama prajită, se amestecă și se mai lasă 3 minute.

2 comments
  1. Relu Ion said:

    hmmm…nu suna rau deloc. cred ca am s-o incerc in primavara.

Leave a comment